Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Tisztelt Vásárlóink! A jogszabályi változások miatt 2022. augusztus 31. után csak magánszemélyeket tudunk kiszolgálni, céges számlát nem áll módunkban kiállítani. Megértésüket köszönjük!

Rólunk

Amikor a Nipp & Fröccs ötlete kipattant a fejemből, nem egy webáruház volt.

Annál inkább lett volna egy hangulatos kis épület a Balaton partján, a hátsó kertben a nagy diófa alatt, ahova bárki jöhet szebbnél szebb porcelánokat, nippeket, kerámiákat nézni és vásárolni.

De hol van ebben a fröccs? A lényegi pont ez lett volna, hogy a nézelődésben, beszélgetésben, vásárlásban megfáradt kedves betérő helyben fogyaszthatott volna egy fröccsöt, egy pohár pezsgőt, Aperolspritzet vagy csak egy kávét.

Sajnos mindez még továbbra is csak álom, de mivel a sok szép figura, a különböző porcelán tányérok, készletek és kerámia szépségek is itt vannak, úgy döntöttünk, hogy ha személyesen nem is, de az online térben lehetőséget adunk a megvásárlásukra.

Gyűjtés közben tapasztaltam, hogy nem volt olyan ember, akiben ne ébresztett volna fel valamilyen (elsősorban pozitív) emléket egy-egy figura látványa. A hozzánk betérő szerelőtől kezdve a szomszédasszonyig senki sem tudott elmenni szó nélkül valamleyik figura láttan. Többek között ez is inspirált arra, hogy elkészítsük a Nipp & Fröccs webáruházat.

Tudni kell, hogy minden figura használt, régi. Közkedvelt elnevezés most a retro, de hívhatjuk őket szocdeko vagy szocmodernek is, kinek mi tetszik. Minden egyes tárgyat először saját magam fertőtlenítettem, majd mostam át alaposan, így lehetőségem volt mindegyikkel elidőzni jó pár percet, így ismerem az összes redőt a szoknyákon, keresztbe vetett lábakat, hajfonatokat. Egyik figura sem a fellelt állapotában kerül eladásra, hanem megtisztítva! Majdnem minden tárgyunk hibátlan, jelzett, kézzel festett. Ahol hiba, sérülés, lepattanás van, azt minden esetben feltüntetjük a termék leírásában és fotózva is van - s természetesen így az ára is kedvezőbb.

Mivel a gyűjtői szenvedély nem olyan, hogy egyszer véget ér, így a termékkínálat folyamatosan bővül - bár igyekszem magam kordában tartani... A készlet zömét magyar gyárak és alkotók termékei teszik ki, de azért vannak köztük cseh, német vagy ismeretlen eredetű darabok is. 

Minden egyes termékünket nagy odafigyeléssel és gondos csomagolás után postázzuk. Titkon azért bízom benne, hogy egyszer még lesz lehetőségünk megvalósítani az álmot és akkor majd személyesen is találkozunk.

Akit érdekelek a porcelán és kerámia szépségek, ajánlom fényelmébe egy másik oldalunkat, a Porcelániát is, ahol igyekszünk érdekes cikkeket, történeteket is időről-időre feltölteni a szépséges tárgyak mellé. Természetesen szívesen látjuk Önöket folyamatosan bővülő közösségi oldalainkon, a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren is.